Managed hosting door True

RWS timmert samen met CGI aan wegennet

 

Rijkswaterstaat (RWS) gaat een samenwerking aan met CGI voor het ontwikkelen van geïntegreerde areaalinformatie voor de infrastructuur, zoals snelwegen, bruggen, sluizen en tunnels. Daarvoor hebben beide organisaties een driejarige overeenkomst getekend met een optionele verlenging tot tien jaar. De geraamde waarde bedraagt dertig miljoen euro.

Het contract is van toepassing op het programma Airbim en moet bijdragen aan een infrastructuur dat is toegerust om de toenemende mobiliteit op te vangen. Dit is weer van belang voor de bereikbaar- en veiligheid van Nederland.

Daar waar Rijkswaterstaat het beheer van het Nederlandse wegennet, bruggen, sluizen, tunnels en andere kunstwerken nu nog in verschillende systemen decentraal beheert, werkt het programma Airbim aan een integraal en eenduidig beeld van de gehele infrastructuur. Daarmee krijgt Rijkswaterstaat beter inzicht in de (onderhouds)status van de aanwezige assets.

Assetgegevens

CGI gaat Rijkswaterstaat nu helpen met het eenduidig beheer van alle beschikbare assetgegevens. Die gegevens worden gebruikt voor het visualiseren van de kunstwerken en voor de afstemming met alle marktpartijen, zoals aannemers en beheerorganisaties. Ook zijn de data nodig voor het toepassen van innovatieve technologieën om het onderhoud en beheer van de infrastructuur verder te verbeteren.

Om dat te bewerkstelligen, ontwikkelden CGI en Rijkswaterstaat een DevOps/extreme programming (xp)-omgeving met slimme software op basis van cloudtechnologie. Het nieuw te ontwikkelen integrale systeem blijft beschikbaar binnen de deuren van het datacenter van Rijkswaterstaat.

Menno Kooistra, vicepresident Transport, Post & Logistics Sector bij CGI, legt uit dat CGI een jarenlange relatie met Rijkswaterstaat onderhoudt. Zo bouwden en onderhouden de partijen het intelligente Beslis en Ondersteunend Systeem (BOS), dat Nederland beschermt tegen overstromingen. ‘Dankzij het nieuwe contract kunnen wij onze kennis en expertise ook inzetten op het gebied van integraal assetmanagement. Wij zijn dan ook blij met deze opdracht en het vertrouwen dat wij opnieuw krijgen’, aldus Kooistra.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6441201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.