Managed hosting door True

Cloudalize haalt 5 miljoen euro op

 

De Belgische scaleup Cloudalize haalt tijdens een financieringsronde vijf miljoen euro op bij onder meer Horizons Ventures, een investeringsbedrijf uit Hong Kong. Met het geld wil het bedrijf, met vestigingen in Amsterdam en Gent, wereldwijd groeien, met een focus op de Verenigde Staten en Azië.

Het cloudplatform van Cloudalize biedt klanten schaalbaar vermogen voor grafische processor units (gpu's). Deze desktop-as-a-service (DaaS)-oplossing helpt architecten en constructiebedrijven om gpu-gedreven-applicaties op ieder apparaat te draaien. Vastgoedspelers kunnen de dienst bijvoorbeeld gebruiken om een virtuele simulatie van een te bouwen gebouw te tonen. De Belgische organisatie werkt samen met partners zoals gpu-chipmaker Nvidia en gameproducent Epic Games.

De financiering van vijf miljoen euro wordt gebruikt om te groeien in de VS en Azië. Dit door het verkoopnetwerp uit te breiden en technologische specialisten aan te nemen. ‘We willen opschalen om te voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag naar onze producten en diensten, met een belangrijke focus op de Amerikaanse en Aziatische markten’, legt Benny Willen, ceo en medeoprichter van Cloudalize, uit.

Cloudalize is opgericht in 2011 en heeft 24 medewerkers in dienst. Het beschikt over kantoren in Gent, Amsterdam, Londen, Iasi (Roemenië) en het Amerikaanse Burlingame. Het bedrijf heeft al eerder 4,5 miljoen euro aan kapitaal opgehaald. Het zegt ook binnenkort kunstmatige intelligentie als dienstverlening aan te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6434914). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.