Managed hosting door True

Eerste network data layer voor 5G geïmplementeerd

HPE en Deutsche Telekom slaan de handen ineen

 

5G

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Deutsche Telekom, een Duitse aanbieder van telefoon- en internetdiensten, hebben ’s werelds eerste network data layer voor 5G-architectuur geïmplementeerd. Het betreft een proef waar verschillende virtuele netwerkfuncties van meerdere leveranciers worden geïntegreerd in een cloudinfrastructuur. Dit moet zorgen voor een snelle en soepele integratie met virtuele netwerkfuncties van andere aanbieders.

De oplossing, die onder meer gebruik maakt van een gedeelde data-omgeving van HPE en voldoet aan de grondbeginselen van de zogeten Unified Data Layer, brengt volgens HPE structuur aan in heterogene netwerkomgevingen. Dit zorgt voor besparingen op zowel netwerkmiddelen als operationele kosten. Ook zou het de ontwikkeling van netwerkdiensten voor eindgebruikers vereenvoudigen. 

5G must voor IoT-technologieën

De vijfde generatie (5G) mobiele netwerken belooft de dekking, snelheid en betrouwbaarheid van mobiele gebruikers te verbeteren en biedt aanbieders de mogelijkheid om data nauwkeurig en met weinig ‘latency' te versturen. 5G speelt ook een belangrijke rol voor nieuwe internet of things (IoT)-toepassingen, zoals smart city-functies, car-to-car-communicatie, draadloze sensoren en mobiele gadgets.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6403374). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.