Managed hosting door True

Switch IT Solutions implementeert netwerk NHTV

 

netwerk

It-dienstverlener Switch IT Solutions uit Enschede implementeert het ict-netwerk voor de nieuwe campus van de internationale hogeschool NHTV in Breda. Het bedrijf heeft een Europese aanbesteding hiervoor gewonnen. Het beoogde resultaat van NHTV is een optimaal functionerend integraal netwerk, verspreid over de drie verschillende gebouwen van de nieuwe campus. De waarde van de opdracht is niet bekend.

NHTV zocht naar een partij met uitgebreide kennis van en ervaring met ict-netwerken en een duidelijke visie op moderne infrastructuren. Daarom bestond de aanbestedingsprocedure onder andere uit het opleveren van een ‘high level design’; een beschrijving en schematische visualisatie van de beoogde oplossing. Switch toonde hiermee aan te beschikken over voldoende ervaring om snel tot een accuraat voorstel te komen. De projectleider van NHTV, René Smout, hoofd ict-techniek,  zal dit voorstel behandelen en de implementatie vanuit NHTV begeleiden.

Netwerk voor één campus

Vanaf de zomer van 2019 gaat NHTV zich vestigen op één campus, bestaande uit drie gebouwen. Het is de bedoeling dat medio 2018 het eerste gedeelte van de nieuwe campus wordt opgeleverd. Het nieuwe netwerk moet integraal functioneren met het bestaande netwerk van de gebouwen waarin NHTV nu nog gehuisvest is. De opdracht bestaat uit het inventariseren, leveren en gereed opleveren van netwerkcomponenten, waaronder lan, wifi  en andere netwerkgerelateerde producten. Daarnaast gaat Switch de accessoires, bijbehorende software, dienstverlening en ondersteuning verzorgen.

It-hardwaredienstverlener Switch IT Solutions is gevestigd in Enschede. Het bedrijf telt ruim honderd medewerkers en is opgericht in 1986.

NHTV telt momenteel 7500 studenten en 750 medewerkers. Vanaf 1 september 2018 gaat NHTV Breda verder onder de naam Breda University of Applied Sciences.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6339064). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.