Managed hosting door True

'Apple wil per 2020 van Intel af'

 

Zesde generatie Intel Core

Apple wil vanaf 2020 eigen chips gaan leveren voor de Mac. Daardoor zou een einde komen aan de samenwerking met Intel. Dat levert nu de chips voor die computers. Apple wil naar verluidt zijn apparaten beter samen laten werken zonder afhankelijk te zijn van de productplanning van een externe leverancier, in dit geval Intel.

Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg op basis van ingewijden die niet bij naam worden genoemd.

De overstap zou een forse deuk betekenen voor de omzet van Intel. Dat behaalt nu jaarlijks ongeveer 5 procent van de omzet uit chips voor Apple's Mac-computers. Als reactie op het niet bevestigde nieuws werden de aandelen op de beurs al minder gewaardeerd en moesten de aandeelhouders genoegen nemen met een koersdaling.

Apple rust zijn iPhones, iPads en iWatche en Apple tv's al langer uit met eigen chips. Het bedrijf zou toewerken naar één besturingsysteem voor alle apparatuur. Nu draaien de tablet en smartphone op iOS en de pc op MacOS.

Nieuw OS

Door de overstap naar één besturingssysteem moet de integratie tussen Apple-apparatuur verbeteren. Eerder meldde Bloomberg ook dat Apple werkt aan een nieuw besturingssysteem onder de projectnaam Marzipan. Dat moet Mac's beter moet laten aansluiten op de andere hardware van Apple. Het initiatief om de Intel-chips te vervangen door eigen chips is bij Apple bekend onder de codenaam Kalamata. 

Eigen chips bieden mogelijk ook voordelen voor de batterijduur en eigenschappen die andere afnemers van Intel-chips, zoals HP en Dell, niet hebben.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6330607). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.