Managed hosting door True

Previder verlaagt IaaS-tarieven

 

IaaS

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten heeft de tarieven voor virtuele servers fors verlaagd, tot wel 35 procent. De nieuwe tarieven zijn volgens het bedrijf mogelijk door schaalvoordelen als gevolg van de groei van het Previder IaaS-platform en vergaande automatisering van processen. De prijsverlagingen zijn per direct van kracht.

De tariefverlagingen hebben specifiek betrekking op de tarieven voor vCPU (rekenkracht), RAM (geheugen) en storage (opslag). ‘We hebben onze tarieven naar beneden bijgesteld omdat we vinden dat we kostenvoordelen door moeten geven aan onze klanten’, aldus Tim Timmerman, operationeel directeur van Previder. ‘De resources worden bovendien per uur afgerekend; je kunt dus ook een server voor een paar uur gebruiken wanneer je een applicatie wilt testen of tijdelijk capaciteit nodig hebt. Je zit niet direct vast aan een maandabonnement.’

Odin Groep

Previder fuseerde in april 2017 met Lesscher IT. Het bedrijf biedt naast datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten voor bedrijfskritische applicaties ook werkplekbeheer, een it-projectorganisatie en detachering.

De nieuwe onderneming met de naam Previder telt zo’n honderdtwintig it-specialisten. Tim Timmerman, voormalig directeur van Lesscher IT, is operationeel directeur van het bedrijf uit Hengelo. Oud-directeur van Previder Eric Vredeveldt nam tot augustus 2017 de rol van commercieel directeur op zich, deze rol heeft Timmerman nu overgenomen. Vredeveldt heeft Previder verlaten en is per oktober 2017 business manager Yourhosting Business (a.i.) bij Yourholding in Zwolle.

Het nieuwe Previder valt onder de Odin Groep, waartoe eerder ook Previder en Lesscher IT behoorden. Naast Previder vallen ook de ondernemingen Heutink ICT en Web2Work onder de Odin Groep, waar in totaal zo’n 320 medewerkers in dienst zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6292825). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.