Managed hosting door True

ICT-Fund heeft 60 miljoen over voor hardwarebedrijven

 

Investering

ICT-Fund stelt in samenwerking met financieel dienstverlener Delta Loyd zestig miljoen euro beschikbaar voor investeringen door ict-bedrijven in it-apparatuur. Omdat de waarde van deze apparaten snel afneemt, zal dit kapitaal verstrekt worden op basis van contractwaarde in plaats van asset-waarde. Dit maakt het voor hardwaredienstverleners makkelijker om grote bedragen te lenen en aan hun verplichtingen te voldoen. Ict-dienstverlener Oaktree is inmiddels toegetreden tot ICT-Fund.

Het is voor bedrijven steeds lastiger om ict-apparatuur gefinancierd te krijgen, omdat de waarde van de onderliggende goederen snel afneemt en er steeds vaker diensten mee zijn gemoeid, stelt Frederik Wegener Sleeswijk, directeur van ICT-Fund. Volgens Wegener Sleeswijk lost ICT-Fund dit probleem op door een financiering te bieden op basis van contracten en sterke kasstromen in plaats van de restwaarde van de middelen (assets). ICT-Fund beschikt over een financieringskapitaal van zestig miljoen euro, waarvan er inmiddels twintig miljoen is gereserveerd voor de eerste leveranciers.

'Het vernieuwende aan dit model is dat niets meer gefinancierd wordt op basis van apparatuur, maar alles op basis van contracten. Het fonds financiert contracten met een looptijd van twaalf tot 72 maanden, die financierbare kasstromen opleveren, ongeacht de onderliggende apparatuur', zegt hij. De financiering zorgt ervoor dat de ict-leverancier zijn inkoop- en transitiekosten kan bekostigen, waarna zijn klant maandelijks een bedrag betaalt om de ict-apparatuur of -diensten te kunnen gebruiken. Wegener Sleeswijk: 'Denk hierbij aan zaken als ict-infrastructuur, audiovisuele apparatuur, computers, mobiele apparatuur en data-opslag.'

Spin-off

ICT-Fund is een spin-off van het C-Fund dat in 2014 is opgericht en met name printapparatuur en documentmanagement diensten financiert. 'Het verschil is dat C-Fund is ingericht voor één enkele vendor, terwijl ICT-Fund gericht is op meerdere leveranciers', legt Wegener Sleeswijk uit.

Het fonds is beschikbaar voor maximaal tien leveranciers in de ict-markt, waarbij gekeken wordt naar spreiding zowel in activiteiten als in eindklanten. Zo wordt het risico breed gespreid. 'In het fonds financieren we de kasstromen van verschillende debiteuren. Er wordt gewerkt met een toetredingsmechanisme voor maximaal tien leveranciers die actief zijn in het sluiten van business-to-business-contracten in de ict met een minimaal contractvolume van 2,5 miljoen euro per jaar.'

De financiering betreft zestig tot zeventig procent van de totale financierbare contractwaarde. ICT-Fund beschikt over een financieringskapitaal van zestig miljoen euro (afkomstig van Delta Lloyd). 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6257075). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.