Managed hosting door True

Orange en Red Hat innoveren netwerkvirtualisatie

 

De Franse netwerk- en telecomdienstverlener Orange buigt zich met open source specialist Red Hat over innovaties in netwerkvirtualisatie. Orange gebruikt het Red Hat OpenStack Platform voor zijn network functions virtualization (nfv)-infrastructuur en Red Hat Ceph Storage.

Uiteindelijk doel van de samenwerking is het bouwen van een moderne infrastructuur voor een agile, responsieve netwerk, bedoeld om klanten sneller te voorzien van innovaties en voor het dynamisch opschalen van diensten. De twee bedrijven werken samen in opensource-gemeenschapsprojecten om bedachte nieuwe functionaliteiten voor netwerkvirtualisatie sneller te kunnen testen en in lijn te brengen met de eisen uit de 'echte wereld'. Als open source specialist kan Red Hat innovaties vervolgens naar zijn OpenStack Platform brengen.

De samenwerking heeft recentelijk geleid tot de integratie van het OpenStack BGP VPN-project en de referentie-implementatie (Bagpipe), waaraan Orange bijdragen levert. Dit BGP VPN-project is bedoeld om telecomoperatoren in staat te stellen infrastructure-as-a-service (IaaS)- of nfv-datacenters en organisaties met elkaar te verbinden, gebruikmakend van standaard routing-technologieën.

Orange zegt nfv te omarmen als onderdeel van zijn netwerktransformatiestrategie, die gericht is op het creëren van meer agility. Dit wordt mogelijk gemaakt door de softwarelaag van de hardware-stack los te koppelen. Het bedrijf gebruikt het Red Hat OpenStack Platform om een betere integratie van 'virtual network functions' van verschillende leveranciers mogelijk te maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6245711). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.