Managed hosting door True

Extreme levert netwerk European Investment Bank

 

servers datacenter

De European Investment Bank (EIB), gevestigd in Luxemburg, heeft Extreme Networks gekozen voor de bouw van zijn nieuw netwerk. De apparatuur gaat veertig kantoren wereldwijd met elkaar verbinden en wordt volledig centraal beheerd.

De EIB en het Amerikaanse Extreme zijn geen onbekenden voor elkaar; hun samenwerking gaat twintig jaar terug. Gedurende die periode hielpen de Amerikanen zo’n vierduizend eindgebruikers en vijftienduizend apparaten aan netwerktoegang.

Onlangs werd het netwerk uitgebreid met een gigabit ethernet- en high density wifi-poot voor de veertig kantoren wereldwijd. Zowel het ontwerp als het de uitvoering en het beheer van het netwerk komen voor rekening van Extreme.

Specifiek het beheer wordt ook centraal geregeld, wat resulteert in minder kosten en tijdsbesparing. Het aantal it-medewerkers blijft hierdoor ook gelijk, hoewel het aantal fysieke kantoren en devices sterk steeg.

Ook de veiligheid (een teer punt in de financiële wereld) kreeg veel aandacht van Extreme Networks. De it-afdeling kan per profiel een gepersonaliseerde toegang tot het netwerk opstellen en voor bezoekers en vaste medewerkers werden aparte netwerken gecreëerd. Tegelijk werden ook voorzieningen geïnstalleerd om eventuele bedreigingen vroeg op te sporen en te identificeren.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6171416). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.