Managed hosting door True

Extreme Networks koopt Avaya’s netwerktak

 

Extreme Networks, een Amerikaanse leverancier van bedrade en draadloze netwerkinfrastructuur- en beveiligingsoplossingen, neemt de netwerkactiviteiten van de eveneens Amerikaanse telecommunicatieleverancier Avaya over. Het gaat om de klanten, het personeel en de technologieën.

De Amerikaanse tak van Avaya zit in financiële moeilijkheden. Het vroeg begin dit jaar een uitstel van betaling voor zijn miljardenschuld aan en kondigde een herstructurering aan. In het kader van de reorganisatie is in maart besloten de netwerktak te verkopen aan Extreme Networks. Nu maakt die netwerkleverancier bekend dat de overname afgerond is.

Extreme zegt dat de overname de positie in de onderwijs- en gezondheidszorg, en overheidsbranches versterkt. Daarnaast breidt het zijn switching-portfolio uit met modulaire switches, softwaretools en internet of things-technologie.

Ed Meyercord, president en ceo van Extreme Networks: ‘Avaya’s netwerkbranche versterkt de positie van Extreme in de grootzakelijke markt. Naast de toevoeging van netwerkonderdelen krijgen we toegang tot meer medewerkers, partners en netwerkklanten.’

Extreme verwacht dat de transactie een positief effect heeft op de cashflow en inkomsten van het boekjaar 2018, dat op 1 juli van start ging. Het bedrijf verwacht daarnaast jaarlijks meer dan tweehonderd miljoen dollar aan inkomsten te genereren uit de overgenomen netwerkonderdelen van Avaya.

Extreme en Avaya

Extreme Networks is opgericht in 1996. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose (Californië). Het Nederlandse kantoor staat in Utrecht. Eind 2016 kocht het de wireless lan-divisie van Zebra Technology. Avaya’s hoofdkantoor is gevestigd in Santa Clara (Californië). In de Benelux zijn vestigingen in Nieuwegein en Brussel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6064956). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.