Managed hosting door True

Infotheek laat nu oog vallen op Centralpoint

 

Infotheek Group neemt online-it-leverancier Centralpoint.nl uit Amstelveen over. Met de overname groeit het Leidse Infotheek uit tot een hardwaredienstverlener met een omzet van ruim zevenhonderd miljoen euro en circa negenhonderd medewerkers in veertien landen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog wel akkoord gaan met de overname. Vorige maand maakte Infotheek bekend dat het Scholten Awater overnam.

Het in 2001 opgerichte Centralpoint.nl heeft een omzet van ruim honderdtwintig miljoen euro en negentig medewerkers. Infotheek neemt de aandelen over van Greenfield Capital Partners en oprichter Brian Speelman. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Met deze acquisitie erbij zegt Infotheek Group te kunnen concurreren met de Europese it-top. De overname past volgens het bedrijf in de consolidatietrend die al enkele jaren gaande is op de Europese it-markt. Met de acquisitie van Centralpoint.nl haalt Infotheek kennis en ervaring in huis op het gebied van online-verkopen, die het bedrijf wil gebruiken in het grootzakelijke klantsegment van het recent overgenomen Scholten Awater.

Tevens zorgt de acquisitie voor een verankering van deze kennis in Nederland. Het gaat om grote klanten effectiever ondersteunen met gepersonaliseerde portalen en geautomatiseerd inkopen. Beide partijen willen blijven investeren in een efficiënt bestelproces, snelle leveringen en innovatieve dienstverlening.

Buy & build-strategie

Infotheek Group, opgericht in 1991, baarde recent opzien met de aankoop van Scholten Awater. Nu wordt een andere concurrent ingelijfd. Achter Infotheek staat de Zweedse investeerder Altor die de 'buy & build'-strategie van het bedrijf financieel ondersteunt. De hardwaredienstverlener is flink aan het groeien middels overnames en het openen van buitenlandse vestigingen. Bij Infotheek Group werken ruim achthonderd medewerkers, verspreid over 24 vestigingen in Europa.

Centralpoint betrok recent nog een nieuw kantoor in Amstelveen omdat het uit zijn jasje was gegroeid.Brian Speelman, algemeen directeur van Centralpoint, zei vorig jaar nog tegen Computable dat hij zijn team tot de top drie van de hardwaredienstverleners in de Benelux wilde gaan behoren. Daarvoor werd in 2013 de divisie Business Solutions in het leven geroepen - succesvol bij overheidsaanbestedingen - en was een ander speerpunt het uitbouwen van de positie in België. Met de inlijving door Infotheek zijn deze ambities gerealiseerd. Daarbij blijft Centralpoint Business Solutions in elk geval een zelfstandige entiteit binnen de Infotheek Group. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6045062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.