Managed hosting door True

Surfnet realiseert 400-Gbit/s-verbinding

 

Verkeer

Netwerkdienstverlener voor het onderwijs Surfnet heeft samen met ECI Telecom en Tallgrass een 400Gbit/s-verbinding tussen Breda en Utrecht gerealiseerd. Deze nieuwe directe link biedt met 400 Gbit/s een zeer hoge capaciteit voor het Nederlands onderwijs en onderzoek. De gerealiseerde verbinding tussen Breda en Utrecht is het startschot van de implementatie van de nieuwe generatie van het netwerk Surfnet8.

Voor deze eerste 400-Gbit/s-verbinding is ECI’s Apollo-platform voor de optische laag gebruikt op een nieuwe glasvezel. Het Apollo-platform biedt hoge capaciteit - 100-Gbit/s-transportcapaciteit is de standaard -, flexibel DWDM-transport en mogelijkheden voor toekomstige softwaregebaseerde applicaties en netwerkfunctievirtualisatie, aldus de infrastructuurdienstverlener voor het onderwijs.

Bovendien is automatisch herstel van optische verbindingen mogelijk. In het geval van een glasvezelbreuk wordt binnen seconden een alternatieve optische route gevonden, zodat capaciteitsverlies tot een minimum wordt beperkt. Ook zijn bepaalde delen van het netwerk verkeersvrij te maken, zodat Surfnet onderhoud overdag en zonder redundantie- en capaciteitsverlies kan uitvoeren.

De optische laag, verantwoordelijk voor het belichten van glasvezels, vormt het fundament van het Surfnet-netwerk en levert transportfunctionaliteit aan de servicelaag. Met deze laag worden diensten, waaronder internet, aangeboden aan instellingen. In 2017 implementeert Surfnet de nieuwe optische laag, in 2018 volgt een geavanceerde servicelaag. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6039431). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.