Managed hosting door True

ABN verbiedt streamen video's op bedrijfsnetwerk

 

videostreaming

Het personeel van ABN Amro mag geen diensten zoals Netflix, Spotify en Deezer meer streamen op mobiele apparatuur van hun werkgever. Het streamen van video's en muziek legt te veel druk op de netwerkcapaciteit van de bank. Dat heeft gevolgen voor de capaciteit die nodig is voor dienstverlening aan klanten, zoals internetbankieren en adviesgesprekken via de webcam.

Dat blijkt uit een interne memo die in handen is van zakenkrant FD. Volgens de ict'ers van de bank gaat 15 procent van de netwerkcapaciteit naar het streamen van de video- en muziekdiensten. In het bericht aan de bankmedewerkers staat: 'Het spijt ons, maar het bedrijfsnetwerk is in eerste instantie bedoeld voor klanten voor zakelijk gebruik. We hebben geen andere optie dan ons beleid te wijzigen.' De diensten zijn inmiddels geblokkeerd.

Een ABN-woordvoerder meldt aan het FD: 'Werknemers mogen hun bedrijfslaptop voor privédoeleinden gebruiken en dat doen ze ook 's avonds en in het weekend. Maar die laptops mogen niet draaien buiten het beveiligde netwerk. Omdat we onze capaciteit ook 's avonds en in het weekend nodig hebben voor bijvoorbeeld internetbankieren en ons advies-servicecentrum (onder meer gesprekken via webcam, red.), hebben we ons beleid moeten veranderen.'

In de memo staat ook dat het opschroeven van de netwerkcapaciteit op korte termijn een tijdrovend proces is dat een te hoge investering vereist.

Wel YouTube

Medewerkers van de bank kunnen nog wel gebruikmaken van YouTube, omdat de bank dat kanaal zelf ook gebruikt voor het delen van informatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6026616). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.