Managed hosting door True

HPE pikt Nimble Storage op voor ruim 1 miljard

 

Nimble Storage-product

Hewlett Packard Enterprise (HPE) neemt Nimble Storage over in een transactie die ruim 1,2 miljard dollar waard is. HPE betaalt iets meer dan één miljard dollar voor de uitstaande aandelen van de Californische flash storage leverancier, plus nog eens tweehonderd miljoen dollar aan bonussen op het moment de deal definitief wordt gesloten.

Nimble Storage, opgericht in 2007, telt zo'n 1300 werknemers wereldwijd en zegt zo'n tienduizend klanten te bedienen met zijn dataopslagsystemen. Het bedrijf uit San José behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van ongeveer 402 miljoen dollar.

It-infrastructuurconcern HPE verwacht met de overname zijn positie in met name de groeiende markt van flash storage te kunnen versterken en meer in het algemeen de markt van hybride opslag- en cloudsystemen. Nimble Storage bedient met name de middenmarkt en vormt daarmee een aanvulling op de high-end 3PAR-oplossingen en de goedkopere MSA-opslagproducten.

Ook wil HPE Nimbles InfoSight Predictive Analytics-platform toevoegen aan zijn opslagportfolio. Daarmee wil het zijn klanten een betere ondersteuning bieden bij het opsporen en verhelpen van storingen in hun opslagomgeving.

Voor HPE is het al de tweede overname in iets meer dan anderhalve maand. Medio januari kocht het Amerikaanse bedrijf al Simplivity. Het legde 650 miljoen dollar neer voor deze netwerkspecialist voor software-defined toepassingen en hyperconverged infrastructuren. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5973250). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.