Managed hosting door True

Lancom Systems kiest Nextel als nieuwe distributeur

 

De Duitse netwerkleverancier Lancom Systems heeft Nextel aangesteld als nieuwe value-added distributeur in Nederland. Het bedrijf gaat ook de nieuwe Lancom Management Cloud aanbieden aan systeemintegrators en msp’s. Deze software defined networking (sdn)-oplossing biedt een geautomatiseerd, centraal management voor alle netwerkcomponenten.

Nextel gaat het volledige productaanbod van de Duitse netwerkleverancier leveren. Peter Hoekstra, salesdirecteur bij Lancom over de samenwerking: ‘Nextel beschikt over ervaring met het beheer van bedrijfsgegevens en draadloze netwerken op basis van sdn-technologie en past daarom bij ons.’ Ook managing director Ed Jans van Nextel is enthousiast. ‘Onze klanten tonen met name interesse in de nieuwe cloud-gebaseerde netwerkoplossing. Met Lancom kunnen we tegemoetkomen aan de vraag naar complexe, veilige en professionele netwerkoplossingen die aan de Europese normen voldoen.’

Lancom Systems biedt netwerkoplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in het Duitse Würselen, nabij Aken. Klanten zijn bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen in zowel Duitsland en Europa als in andere delen van de wereld.

Nextel is hoofddistributeur in Nederland van Awingu, Aerohive Networks, Alcatel-Lucent Enterprise, NEC en Cloud4Wi. De zakelijke oplossingen van Nextel voor telecommunicatie, wan-, lan- en wlan-netwerken en mobiele werkplekken worden aangeboden via tweehonderd resellers. Het Nederlandse Nextel BV maakt deel uit van het Belgische Nextel NV. Bij de Nederlandse vestiging in Ede zijn zo’n 25 mensen werkzaam. In de Belgische kantoren in Wommelgem en Zaventem werken zo’n 300 medewerkers. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5928407). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.