Managed hosting door True

Dell EMC faciliteert partners met client suite

 

Pc vraagstuk

Computerconcern Dell EMC introduceert de ProDeploy Client Suite. Met deze dienst kunnen partners organisaties drie flexibele servicelevels aanbieden ter ondersteuning van het implementatieproces van computers. Daarnaast is er een nieuwe selfservice portal waarmee partners implementatieprojecten kunnen aansturen.

Het eerste dienstenniveau van de ProDeploy Client Suite is de ‘basic deployment’, waarbij pc’s in aanloop naar de installatie voorbereid en geleverd worden met een kant-en-klaar geïnstalleerde image, een volledig geconfigureerde bios en een asset tag. Het tweede niveau is het ‘ProDeploy’: in aanvulling op de Basic Deployment-diensten stelt een technicus daarbij een implementatieplan op voor alle aspecten van de installatie en configuratie van de hardware en software. Dit wordt aangevuld met installatie-ondersteuning op locatie en kennisoverdracht na voltooiing van het implementatieproces.

Het derde niveau draagt de naam ‘ProDeploy Plus’; naast de diensten van ProDeploy biedt ProDeploy Plus organisaties de mogelijkheid Dell Connected Configuration te gebruiken om een centraal distributiepunt in te richten. Daarmee kunnen ze met behulp van Microsoft System Center Configuration Manager de bios, images en domain joins configureren, zodat er minder werk op locatie is vereist. De dienst voorziet daarnaast in de migratie van bedrijfsgegevens, een veilig proces voor het wissen van data op oude systemen, trainingstegoeden die op elk gewenst moment kunnen worden verzilverd en een vast aanspreekpunt in de persoon van een ProSupport technical accountmanager. 

Selfservice-portal

Implementatieprojecten kunnen worden gepland en beheerd via TechDirect, een selfservice-portal waarmee partners van Dell EMC op, volgens het bedrijf, eenvoudige wijze implementatieprojecten kunnen aansturen. Dit omvat alles: van het definiëren van de projectomvang tot het aanbrengen van wijzigingen, het configureren van systemen en het raadplegen van de implementatiestatus.

Dell EMC wil met de ProDeploy Client Suite kanaalpartners een kader aanbieden dat hun vaardigheden aanvult, hun dienstenomzet vergroot en hun klanten een optimale implementatie-ervaring biedt. Partners kunnen de implementatiediensten op flexibele wijze wederverkopen of samen met Dell EMC aanbieden. Het TechDirect-portal biedt partners toegang tot trainingsmogelijkheden en certificering. Zo kunnen ze de Deployment Services Competency behalen. Ze krijgen daarnaast toegang tot methodieken en tools van Dell EMC en de mogelijkheid om samen met Dell EMC ProDeploy diensten op Plus- en ProDeploy-niveau te leveren.

De ProDeploy Client Suite is per direct in zeventig landen inzetbaar voor Dell Latitude-, OptiPlex- en Precision-systemen, waaronder de Benelux.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5921553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.