Managed hosting door True

Veeam wint patentzaak van Symantec

 

Rechtspraak

Veeam Software heeft een aantal patentzaken gewonnen die door Symantec waren aangespannen. De securityleverancier beschuldigde Veeam van het schenden van verschillende patenten op het gebied van data-opslag en back-up-mogelijkheden. De claims werden vier jaar geleden ingediend. Toen was de opslagdivisie nog onderdeel van de security-specialist, maar inmiddels is deze divisie (Veritas) verkocht. De Amerikaanse rechtbank en het United States Patent and Trademark Office (USPTO) hebben de beschuldigingen uiteindelijk afgewezen.

Vier jaar geleden startte Symantec twee rechtzaken tegen Veeam. Het securitybedrijf meent dat Veaam verschillende patenten misbruikt voor de data-opslag, herstelmogelijkheden en back-up-oplossingen. De rechtbank en USPT concluderen dat Veeam de Symantec-octrooien niet schendt.

Veeam-ceo William Largent is van mening dat traditionele leveranciers, zoals Symantec, angstig zijn voor innovatieve bedrijven als Veeam. Hij stelt dat Symantec de patentzaken in gang zette, omdat het bedrijf met zijn back-up-producten niet kan concurreren tegen Veeam’s oplossingen voor de ‘always on’-bedrijven. ‘Traditionele bedrijven proberen ons te pesten via dit soort rechtszaken. Deze zaken tonen aan dat wij als innovatief bedrijf niet met ons laten sollen door de gevestigde orde.’ 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5883780). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.