Managed hosting door True

Rohde & Schwarz stapt in Lancom Systems

 

Deal handen schudden overname

De Duitse netwerkfabrikant Lancom Systems heeft in Rohde & Schwarz een nieuwe aandeelhouder gevonden. Onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteit gaat het elektronicaconcern uit München de aandelen van twee partners overnemen die zich terugtrekken.

Na zo’n veertien jaar verlaten twee financiële investeerders, de S-UBG AG Aachen en een familiebedrijf, de aandeelhoudersgroep van Lancom. Beide investeerders hebben de Duitse netwerkfabrikant sinds zijn oprichting in 2002 begeleid. Het Münchener-elektronicaconcern Rohde & Schwarz neemt hun aandelen over.

De aankoopprijs en verdere details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. De overige aandeelhouders zijn oprichter Ralf Koenzen, mededirecteur Stefan Herrlich en Carl-Thomas Epping, tevens aandeelhouder sinds de oprichting.

Versterken

Het gezamenlijke doel van de aandeelhouders is om Lancom Systems uit te laten groeien tot Europese aanbieder van lan-, wan- en wlan-infrastructuren. De stap naar de markt voor cloudgebaseerd netwerkmanagement in combinatie met sdn/sd-wan-technologieën (software-defined networking/software-defined wan) speelt hierbij een belangrijke rol.

Lancom en Rohde & Schwarz verwachten dat beide bedrijven kunnen profiteren van elkaars aanvullende portfolio. De nieuwe aandeelhouder biedt oplossingen op het gebied van draadloze communicatietechnologie.

Profiel

Lancom Systems werd in 2002 opgericht. Het bedrijf heeft zo’n 270 medewerkers in dienst; het grootste gedeelte hiervan werkt op het hoofdkantoor in Würselen, in de buurt van Aken.

Bij het ruim tachtigjarige elektronicaconcern Rohde & Schwarz werken zo’n tienduizend man. Het bedrijf heeft een omzet van circa 1,92 miljard euro. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5868514). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.