Managed hosting door True

Mark Boelhouwer vertrekt bij Ricoh Nederland

 

printing

Mark Boelhouwer

Mark Boelhouwer, algemeen directeur van Ricoh Nederland, legt zijn functie op 1 november 2016 neer wegens een verschil van inzicht met het Europese hoofdkantoor. Zijn opvolger is Raphaël Zaccardi, de nu nog de leiding bij Ricoh Zwitserland en eerder werkzaam was in de directie bij Ricoh Frankrijk. Boelhouwer blijft tot en met eind dit jaar betrokken bij de organisatie in het licht van overdrachtswerkzaamheden.

Mark Boelhouwer was sinds 2011 lid van de directie en stond vanaf begin 2013 aan het roer van de Nederlandse vestiging van het Japanse printer- en documentbeheerbedrijf Ricoh (omzet 19,6 miljard dollar). Boelhouwer wist ondanks de roerige marktomstandigheden de positie in Nederland in print- en documentoplossingen te behouden. Daarnaast bouwde hij marktaandeel op met nieuwe vormen van it-dienstverlening die andere, digitale manieren van werken ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is Communication Services.

Ricoh Nederland laat nu weten dat ‘onder druk van Nederlandse en Europese resultaten en mede als gevolg hiervan een verschil van inzicht in te maken keuzes en snelheid van implementatie, Ricoh en Mark in goed overleg besloten uit elkaar te gaan.’

Wegen scheiden

Boelhouwer stelt in de verklaring: ‘Met een markt die ontzettend snel beweegt, zijn de omstandigheden waarin we opereren de afgelopen jaren sterk veranderd en uitdagender geworden. Die omstandigheden én ambities vragen om heldere keuzes. Over de invulling daarvan op korte- en lange termijn zitten we niet op één lijn. Dat maakt dat ons Europese hoofdkantoor en ik in goed overleg hebben besloten dat onze wegen zullen scheiden.’

Woordvoerster Gineke Wilms laat in een reactie weten dat Ricoh Nederlander en de vertrekkende Boelhouwer het bij deze verklaring willen houden.

Ricoh Nederland heeft een omzet van zo’n tweehonderdvijftig miljoen euro en telt zo'n 1300 werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5863579). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.