Managed hosting door True

Also wil distributeur Five 4 U overnemen

 

Deal handen schudden overname

Also Holding meldt exclusieve gesprekken te voeren om Five 4 U over te nemen. Deze distributeur uit Utrecht levert computerhardware en software in de Benelux. Merken zijn onder andere Apple, HP en Epson. Hun verwachte omzet in 2016 is circa 285 miljoen euro.

Five 4 U is opgericht in 1992 en biedt naast distributiediensten warehousing, merchandising en online fulfilment.

‘Five 4 U is een perfecte match voor Also. Onze portfolio’s zijn complementair’, zegt Gustavo Möller-Hergt, topman van het Zwitserse it-distributieconcern. Daarnaast wil Also met de overname zijn positie in de Benelux versterken.

Five 4 U vertegenwoordigt ruim vijftig hardware- en softwareleveranciers en is gespecialiseerd in Apple. Also verwacht de overname in de herfst van dit jaar na het boekenonderzoek te kunnen afronden. Het bedrijf nam in 2014 al de Nederlandse printerdistributeur Alpha over.

Also zag zijn omzet in het boekjaar 2015 met 7,7 procent stijgen tot 7,8 miljard euro. De nettowinst steeg met ruim 3 procent tot 62,9 miljoen euro. Bij het bedrijf werken zo'n 3600 mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5828891). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.