Managed hosting door True

Ziggo ziet omzet en winst licht dalen

 

Kabelaanbieder Ziggo realiseert in het tweede kwartaal van 2016 een omzet van 601 miljoen euro. Dat is een daling van 3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Toen bedroeg de omzet nog 618 miljoen euro. Ook de wist is in dit kwartaal met 3 procent gedaald van 32,4 miljoen (Q2 2015) tot 31,5 miljoen (Q2 2016). Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Ziggo.

Naast de kwartaalcijfers maakt Ziggo ook zijn half jaar cijfers bekend. Ook hier constateert de kabelaanbieder een omzetdaling van 3 procent. Het constateert daarentegen een winststijging van 100 procent: van 41,7 miljoen euro in het eerste half jaar van 2015 naar 83,4 miljoen in het eerste half jaar van 2016.

Ziggo laat weten dat het aantal abonnementen op de klein zakelijke markt (SoHo: Small Office/Home Office) dit kwrtaal met 41 procent is gestegen in vergelijking tot vorig jaar. Daarnaast meldt het dat de namen van de zakelijke dochters ‘Esprit Telecom’ en ‘Zoranet’ zijn geschrapt. Die bedrijven gaan verder onder de naam Ziggo Zakelijk. Dit moet ervoor zorgen dat de b2b-organisatie gestroomlijnder en efficiënter kan opereren.

Fusie Vodafone akkoord

In februari kondigde Ziggo een fusie met telecombedrijf Vodafone aan. Nu maakt Ziggo bekend dat de Europese Commissie de fusie heeft goedgekeurd. Voorwaarde is wel dat Vodafone zijn vaste thuis-tak moet afstaan. De partijen kunnen nog geen inschatting doen wanneer de fusie wordt afgerond, maar de Ziggo-ceo geeft aan ‘dat dit nog wel even gaat duren’.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5813156). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.