Managed hosting door True

Pure Storage ontwikkelt big data flash-oplossing

 

Datacenter

Storageleverancier Pure Storage introduceert een platform waarop petabytes aan ongestructureerde data kunnen worden opgeslagen. De FlashBlade bergt 1,6 PB in een 4U-rackunit en relatief goedkoop voor een flash-gebaseerde oplossing.

De schaalbare oplossing FlashBlade werd gepresenteerd op een Pure Storage-conferentie in San Francisco. De nodes met flashmedia, zijn verbonden via 40-Gigabit ethernet. Met het platform wil Pure Storage bedrijven en leveranciers ondersteunen, die applicaties hosten en snel over grote hoeveelheden data moeten kunnen beschikken, zoals Hadoop-clusters en streaming media.

Het platform Flashblade is voor bijna elke leverancier beschikbaar. Volgens Pure Storage zijn de kosten voor een flash-gebaseerde oplossing vergelijkbaar met de kosten van storage-systemen met schijven. Hierdoor is de flash-oplossing relatief betaalbaar. De storage-organisatie berekent dat de opslag van bedrijfskritische data bij FlashBlade 1 dollar per GB kost. Wanneer PB’s worden opgeslagen wordt het systeem volgens Pure Storage zelfs goedkoper dan storage-systemen met schijven.

Bijna beschikbaar

De FlashBlade is momenteel in de laatste testfase en wordt naar verwachting begin 2017 op de markt gebracht. Volgens Pure Storage kan deze lancering wel eens het begin zijn van een doorbraak in flash-storage. Big data, cloud en internet of things-ontwikkelingen kunnen volgens de storage-leverancier niet groeien zonder snelle storage die ook nog schaalbaar is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5723872). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.