Managed hosting door True

Zweedse investeerder Altor aast op Infotheek

 

Hardwaredienstverlener Infotheek uit Leiden komt waarschijnlijk in handen van de Zweedse investeringsmaatschappij Altor. Op 29 februari 2016 blijkt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding te hebben gekregen van de voorgenomen overname van de it-groothandel door Altor. Partijen die bezwaar hebben tegen deze transactie kunnen dit uiterlijk 11 maart melden aan de ACM.

Infotheek maakt de afgelopen jaren een snelle groei door. De leverancier van ict-apparatuur brak in 2015 met een omzet van 316 miljoen euro door de grens van driehonderd miljoen euro heen, mede dankzij de acquisitie van webwinkel 4Launch, HP-specialist Network2day en netwerkwederverkoper Nimble IT vorig jaar. Dit is een groei van 40 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, 2014. De it-leverancier heeft de doelstelling om in 2018 een omzet van vierhonderd miljoen euro te behalen.

Bij het Leidse bedrijf werken nu ruim vierhonderd mensen. Infotheek heeft vestigingen in Nederland, Spanje, België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Italië, Bulgarije, Polen, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk. In Zweden heeft het bedrijf sinds 2011 twee vestigingen: in Stockholm en Göteborg.

Naast het leveren van nieuwe hardware en software biedt Infotheek ook (kortstondige) verhuur van it-producten aan, bijvoorbeeld voor evenementen. Ook levert het bedrijf gebruikte ('refurbished') hardware en software.

35 jaar

Infotheek werd in 1981 opgericht door Wim van Leenen, die het bedrijf een aantal jaren later naar de beurs bracht. Begin jaren negentig belandde Infotheek in een faillissement, waarna Van Leenen een doorstart maakte. Het bedrijf staat nu onder leiding van voormalig marinier Jordy Kool die medeaandeelhouder is geworden. Volgens Het Financieele Dagblad blijkt uit de laatst beschikbare gegevens uit de Kamer van Koophandel dat vader Wim en zoon Duco van Leenen nu nog een meerderheidsbelang in handen hebben. Daarnaast neemt een groep managers via certificaten van aandelen deel in de vennootschap.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5715548). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.