Managed hosting door True

Distributeur Also boekt omzet- en winstgroei 2015

 

Investering groei euro

Het Zwitserse ict-distributieconcern Also zag zijn omzet in het boekjaar 2015 met 7,7 procent stijgen tot 7,8 miljard euro. De nettowinst steeg met ruim 3 procent tot 62,9 miljoen euro. Ten aanzien van de voorspellingen voor 2016 houdt het bedrijf zich vanwege de economische onzekerheden in Europa op de vlakte. Bij Also werken zo'n 3600 mensen.

De activiteiten van Also zijn te verdelen in drie hoofdpijlers: Supply (77 procent van de omzet), Solutions (20 procent) en Services (3 procent). Om meer balans in de omzet te krijgen wil Also zijn oplossingen- en dienstenportfolio's in Europa verbreden, onder meer middels acquisities, investeringen in digitale diensten en een scherpere focus op het midden- en kleinbedrijf. In 2015 nam het bedrijf nog de PC Factory Group in Polen over.

In Nederland is Also sterk vertegenwoordigd sinds de overnames van ict-distributeur Actebis en printerdistributeur Alpha (tegenwoordig Also International geheten). Beide bedrijven zijn tegenwoordig in Nijmegen gevestigd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5708200). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.