Managed hosting door True

Delta Lloyd steekt 10 miljoen in C-Fund van PCI

 

Financieel dienstverlener Delta Lloyd investeert tien miljoen euro in C-Fund. C-Fund is een captive financieringsfonds van PCI Nederland, een adviseur en leverancier van kantoor- en documentoplossingen. Het fonds wordt gemanaged door fondsbeheerder NL-fund. Met de investering financiert het fonds klantcontracten voor printapparatuur, documentmanagement en ict-oplossingen.

Eerder haalde C-fund al dertig miljoen euro op bij NIBC, waarmee onder meer de overname van office supplier Dantuma door PCI Nederland mogelijk werd gemaakt.

Het bijzondere aan het fonds is dat de contracten van PCI met zijn klanten als onderpand dienen voor de te verstrekken financiering. Waar traditioneel machines als onderpand dienden voor het verstrekken van een financiering, wordt tegenwoordig het contract ingezet als asset.

Andere marktbehoefte

Arnold Gast, hoofd van de kredietafdeling bij Delta Lloyd: 'We investeren bewust in dit fonds, omdat deze financieringsvorm goed past in onze beleggingsstrategie en beter aansluit bij de hedendaagse marktbehoefte. Tegenwoordig gaan de technologische ontwikkelingen dermate snel waardoor de restwaarde bijna nihil is. Hierdoor krijgen ondernemers machines moeilijker gefinancierd. Door het contract centraal te stellen, kunnen we voldoende zekerheden stellen en de ondernemers beter voorzien in hun financieringsbehoefte.'

Samen met NIBC heeft PCI deze financieringsstructuur ontwikkeld. Van de eerste dertig miljoen euro die in het fonds is geïnvesteerd, zijn al zo'n vijfduizend contracten (inclusief die van Dantuma) gefinancierd van ruim 2200 bedrijven, voornamelijk afkomstig uit het midden- en kleinbedrijf, stelt PCI.

'Het gegeven dat ook Delta Lloyd in dit fonds investeert, onderstreept voor ons dat de financieringsconstructie werkt', zegt Jeroen Conijn, directeur financieringsstructurering van NIBC. Het succes heeft er ook toe geleid dat fondsbeheerder NL-Fund inmiddels druk doende is om dezelfde structuur in te zetten voor andere leveranciers in de ict-markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5699074). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.