Managed hosting door True

NetApp neemt flash-leverancier SolidFire over

 

Handen schudden

De Amerikaanse opslagleverancier NetApp neemt voor 870 miljoen dollar (bijna achthonderd miljoen euro) het eveneens Amerikaanse SolidFire over. Dat in 2010 opgerichte bedrijf ontwikkelt storage-oplossingen op basis van flash-technologie. Door de overname verbreedt NetApp zijn positie op de markt voor flash-oplossingen.

Ook Cisco en Samsung zouden in de race zijn geweest om de overname van SolidFire, maar uiteindelijk trok NetApp aan het langste eind. Door de overname versterkt NetApp zijn positie ten opzichte van concurrenten als Pure Storage en EMC. Die bedrijven richten zich ook op de groeiende vraag naar flash-oplossingen voor private en publieke cloudomgevingen.

Binnen de storagemarkt is een conolidatiegolf gaande. Grote storage-bedrijven kopen kleine gespecia-liseerde spelers op om in te kunnen springen op de groeiende vraag naar flash-oplossingen. Aanvankelijk stond de fors hogere prijs van flash-oplossingen een brede adoptie in de weg. Maar volgens veel leverancier is die tijd voorbij en loont de investering in flash doordat snellere toegang tot data de bedrijfsvoering versnelt. 

Daarnaast ontstaat bij veel afnemers een omgeving van zowel schijfopslag als flash-oplossingen. Bedrijven houden voor data die niet heel snel toegankelijk hoeft te zijn vaak vast aan de harde schrijf. Voor de behoefte aan snelle toegang tot gegevens worden flash-oplossingen ingezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5669950). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.