Managed hosting door True

Epson bouwt papiermachine voor kantoor

 

Epson Paperlab

Seiko Epson Corporation zegt ‘s werelds eerste compacte kantoorpapiermachine te hebben ontwikkeld waarmee van veilig versnipperd oud papier nieuw papier kan worden gemaakt - zonder verbruik van water. Epson wil met de productie van deze Paperlab voor commercieel gebruik in 2016 in Japan starten, en eventueel op een later tijdstip over gaan tot verkoop in andere regio’s.

Bedrijven en overheidskantoren die een Paperlab installeren zullen volgens Epson in staat zijn papier van verschillende formaten, diktes en typen te produceren, uiteenlopend van kantoorpapier en visitekaartjes tot gekleurd en geurend papier.

Met Paperlab wil Epson het hergebruik van papier stimuleren en het recycleproces verkorten door dit binnen het kantoor te houden. Tot nu toe huurden bedrijven en overheden gespecialiseerde partijen in om vertrouwelijke documenten te vernietigen, of versnipperden ze deze zelf. Met een Paperlab is een organisatie in staat om documenten veilig op het eigen kantoor te verwerken, in plaats van ze aan een andere partij ter vernietiging aan te bieden. De Paperlab verandert het papier namelijk in papiervezels, waarbij de informatie volledig word vernietigd.

Geen water

Volgens Epson maakt Paperlab met één druk op de knop binnen drie minuten na invoer van oud papier een nieuw vel papier. Het systeem is in staat gemiddeld 14 A4’tjes per minuut te produceren, wat neer komt op 6720 vellen op een achturige dag

Paperlab maakt papier zonder verbruik van water. Gewoonlijk is om één A4’tje te maken een kopje water nodig. Aangezien water een kostbare bron is, zag Epson het belang van een watervrij proces in. Het printerconcern heeft voor de machine de zogeheten Paperlab Dry Fiber Technology ontworpen, die bestaat uit drie losse technologieën: vervezelen, verbinden en vormen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5658343). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.