Managed hosting door True

IBM en Rittal breiden samenwerking uit

 

IBM is een partnerschap aangegaan met aanbieder van it-infrastructuur Rittal. Hierdoor gaat IBM de producten van Rittal aanbieden en toepassen binnen projecten voor computerruimten. In het kader van het partnerschap worden bovendien bij beide bedrijven speciale projectteams opgericht. Rittal en IBM werkten al meer dan tien jaar met elkaar samen.

Rittal heeft de zogenaamde ‘Strategic Partnership Alliance’ met IBM ondertekend. Dit houdt in dat Rittal nu tot de partners van de afdeling Resiliency Services van IBM behoort. Alle infrastructuurcomponenten van Rittal kan IBM nu aanbieden en toepassen binnen verschillende projecten voor computerruimten.

Aan dit partnerschap gaat een ruim tien jaar durende samenwerking vooraf. Zo leverde Rittal al ruim 170.000 it-racks aan IBM als oem-partner. IBM heeft gekozen voor het huidige strategische partnerschap, omdat het bedrijf op die manier ‘professionele systemen voor computerruimten met de hoogste mate van beschikbaarheid kan bieden’, aldus Brian Farr, director business continuity & resiliency services Europa bij IBM Global Technology Services.

Voor Rittal geldt dat zij voor hun klanten snel, vakkundig en internationaal projecten kunnen ontwikkelen en realiseren, meent Andreas Keiger, hoofd afdeling Vertrieb Europa bij Rittal. ‘Hierdoor kunnen wij onze klanten bij grote digitaliseringstrends zoals big data en smart industry de beste ondersteuning bieden.’

Concrete afspraken afstemmen

Om de concrete maatregelen als het gevolg van het partnerschap vast te stellen, werd er een workshop georganiseerd voor het topmanagement van Rittal en van IBM. De strategische afstemming van de maatregelen werden besproken evenals het vaststellen van een gedetailleerde roadmap voor het realiseren van het partnerschap in verschillende landen. Daarbij werden ook de maatregelen voor de doelklanten en grote internationale projecten op elkaar afgestemd.

Voor de verdere afstemming van de afspraken worden op dit moment speciale projectteams opgericht. Zo wordt er gewerkt aan een gemeenschappelijk platform voor componenten en klantgerichte extra diensten, trainingsmodulen en marketingactiviteiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5595827). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.