Managed hosting door True

Printerconcern Epson viert 40e verjaardag

 

Epson EP-101

Deze maand viert het Japanse printermerk Epson zijn veertigste verjaardag. Het merk werd opgericht op 12 juni 1975. De naam is afkomstig van de EP-101, de commerciële variant van de elektrische printer die tijdens de Olympische Spelen van 1964 in Tokyo de allereerste digitale tijdswaarneming registreerde, de EP-101. 'EP' staat voor 'electric printer' en de 'SON' vertegenwoordigt de wens van Epson om nog vele nakomelingen van de EP-101 op de markt te brengen.

Epson (destijds Daiwa Kogyo) werd opgericht in 1942. Oorspronkelijk was het bedrijf een ontwikkelaar en producent van horloges. Later gebruikte Epson zijn belangrijkste technologieën om in 1968 met de EP-101 toe te treden tot de printermarkt. De door Epson ontwikkelde technologieën, zoals Micro Piezo, microdisplay, sensing en robotics, maakte het mogelijk om ook naar andere markten uit te breiden.

Op het gebied van printen zegt Epson vandaag de dag de Micro Piezo-inkjettechnologie verder te ontwikkelen binnen alle marktsegmenten, inclusief het RIPS-concept (Replaceable Ink Pack System) voor de zakelijke markt.

Het productassortiment van het Japanse bedrijf bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen. Volgens de fabrikant zijn die producten gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

Epson Group

De Epson Group uit Suwa, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd ruim 73.000 werknemers. Epson Europe B.V is gevestigd in Amsterdam en fungeert als het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van zo'n 1,5 miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5412164). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.