Managed hosting door True

Huawei en Groningen tekenen smart city-pact

 

De stad Groningen tekent een overeenkomst met ict-dienstverlener Huawei voor de ontwikkeling, verkenning en inzet van verschillende smart city ict-concepten. Het zogenoemde Memorandum of Understanding (MoU) wordt getekend door de Chinese ict-dienstverlener, het stadsbestuur en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Afgevaardigden zetten vandaag hun handtekeningen onder de overeenkomst.

Smart city-concepten moeten de kwaliteit van leven, milieubescherming, de openbare veiligheid, stedelijke diensten en zakelijke activiteiten verbeteren. In Nederland is Groningen na Amsterdam, Den Haag en Tilburg de vierde stad die een smart city-overeenkomst met Huawei ondertekend. De ict-dienstverlener heeft die ict-oplossingen inmiddels aan meer dan honderd steden verspreid over de wereld geleverd.

De ict-dienstverlener heeft meerdere smart city concepten ontwikkeld zoals Smart Government, Safe City, Smart Emergency Command, Smart Hospital, Smart Education, Smart Grid en Smart Tourism. Die concepten zullen gezamenlijk met de gemeente Groningen en lokale bedrijven worden verkend.

De ondertekening vindt plaats tijdens de Huawei Smart City Summit 2015 die tot en met 5 juni 2015 plaatsvindt in de Amsterdam Arena. Dat evenement richt zich ook op smart city-netwerken in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en ontwikkelingen rondom duurzaamheid binnen Europees verband Ook worden ervaringen met smart city-concepten in Chinese steden gedeeld.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5405538). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.