Managed hosting door True

Intel neemt branchegenoot Altera over

 

Chipfabrikant Intel wil Altera overnemen, een Amerikaanse fabrikant van field-programmable gate array (fpga)-chips voor 16,7 miljard dollar. Een fpga is een geïntegreerde schakeling, bestaande uit programmeerbare logische componenten. Intel wil de fpga-producten van Altera combineren met Intel Xeon-processoren en zo nieuwe producten gaan ontwikkelen voor datacenters en de opkomende markt van internet of things (IoT)-toepassingen.

De overname van Altera is voor Intel de grootste acquisitie ooit. In 2010 nam het bedrijf beveiligingssoftwaremaker McAfee over voor 7,7 miljard dollar, tot dan toe de grootste overname in zijn geschiedenis. Intel verwacht de overname in zes tot negen maanden af te kunnen ronden.

Eind maart doken er al geruchten op dat Intel Altera wilde inlijven. De transactie is de derde overname in korte tijd op de markt voor halfgeleiders. NXP nam onlangs Freescale over en Avago lijfde Broadcom vorige week in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5404313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.