Managed hosting door True

Internetter steeds trouwer aan provider

 

De Nederlandse internetter stapt steeds minder over naar een andere internetprovider. Dit blijkt uit een meting van de ICT Consumer Monitor van het Bredase marktonderzoeksbureau Heliview.

Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder ongeveer 1.500 huishoudens in Nederland en is gehouden in het laatste kwartaal van 2002. Ongeveer 6 procent van de huishoudens in Nederland met internet is van plan binnen 12 maanden van internetprovider te wisselen. Dit percentage is een stuk lager dan in het tweede kwartaal van 2002 toen nog 9 procent van de huishoudens switchplannen had. Veel huishoudens zijn in de tweede en derde kwartaal al overgestapt van smalband naar breedband. In het begin van 2002 had 22 procent van de huishoudens met internet een breedbandverbinding en aan het einde van 2002 is dit percentage gestegen naar 33 procent. Er is daarom wellicht voor minder huishoudens nog reden om van provider te wisselen. Met het toenemen van het aantal breedbandinternetters is ook het aantal uren toegenomen dat men wekelijks on-line is. Dat was in het vierde kwartaal van 2002 zo’n negen uur. In het tweede kwartaal van 2002 was dat nog acht uur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.