Managed hosting door True

123inkt grimlacht om eis rectificatie HP

 

rechter rechtszaak rechtbank

Printerwebshop 123inkt moet na een kort geding dat HP had aangespannen bij de rechtbank in Den Haag, de komende twee weken een rectificatie op de homepage plaatsen. Het bedrijf heeft onder eigen merk een aantal HP-huismerkproducten (lasertoners) verkocht waarbij het per abuis vermeldde dat het om ‘totally rebuilt’-producten ging. HP constateerde echter dat het om ‘compatible toners’ ging: compleet nieuwe toners in plaats van toners die zijn opgebouwd uit nagenoeg nieuwe onderdelen. De webshop vindt het dan ook belachelijk dat HP via een rechtszaak 'misleiding' wilde aantonen.

In een brief naar zijn klanten, die in het bezit is van de redactie, maakt directeur/eigenaar Gerben Kreuning van 123inkt - ironisch - excuses 'voor deze verschrikkelijke misleiding!!!'. Hij legt uit dat in 2014 na een administratieve fout  in de omschrijving bij een aantal HP-huismerkproducten (lasertoners) stond vermeld dat het hier om ‘totally rebuilt’ producten ging. HP constateerde echter in maart vorig jaar dat het om ‘compatible toners’ ging: die zijn geheel opgebouwd uit alleen maar nieuwe onderdelen.

'Totally rebuilt houdt in dat een toner is opgebouwd uit nagenoeg nieuwe onderdelen. Al is vaak is slechts de kunststofbehuizing het enige dat hergebruikt is. De reden dat HP ons succesvol heeft aangeklaagd is dus het feit dat wij compleet nieuwe toners hebben geleverd terwijl wij deze omschreven hebben als gedeeltelijk nieuw. Omdat dit ‘misleiding’ is, moeten wij deze rectificatie plaatsen', schrijft Kreuning.

Hij vervolgt: 'Ter vergelijking: u dacht dat u een ‘geheel gereviseerde auto’ bestelde, maar wij leverden u een gloednieuwe... U vraagt zich misschien ook af waar HP zich druk om maakt?'. 

Kreuning geeft dan als antwoord: 'Wij liggen de laatste tijd bij de printerfabrikanten onder een vergrootglas. Blijkbaar zien zij onze service en de hoge kwaliteit van ons huismerk als een bedreiging voor de verkoop van hun eigen producten. Printerfabrikanten proberen op deze manier de keuzevrijheid van u als consument te beperken. Wij blijven voor u, onze trouwe klant, vechten!'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5251479). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

En niemand die hier op reageert? Waar HP zich druk om maakt is duidelijk: liever een gebruikt origineel, dan een nieuwe nepper... En 123 met hoge kwaliteit in één zin? Kom nou toch... 9 van de 10 lekkende cartridges die wij mogen opruimen is er 1 van 123! Die mogen dan fors goedkoper zijn, als je een monteur nodig hebt om de rotzooi op te ruimen is die winst voor de komende jaren alweer vernietigd. En dan hebben we het nog niet over de fabrieksgarantie die je over de balk gooit. Sorry, maar 123 (en consorten) is het slechtste idee ooit

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.