Managed hosting door True

PCI neemt printerdealer Dantuma over

 

Handen schudden

PCI Groep, leverancier van kantoor- en documentoplossingen, neemt branchegenoot Dantuma over. De overname past binnen het veranderingsproces waarin het bedrijf zich heeft omgevormd van een Canon Business Center naar een onafhankelijke adviseur en leverancier. Bij Dantuma uit Haarlem, leverancier op het gebied van document- en afdrukbeheer, werken 115 medewerkers. Het nieuwe bedrijf heeft gezamenlijk 215 medewerkers in dienst en een omzet van meer dan vijftig miljoen euro.

PCI Groep, opgericht in 2002, is gevestigd in Utrecht, Amsterdam en Arnhem. Met de drie vestigingen van Dantuma in Haarlem, Zwolle en Rotterdam is er na de overname sprake van een grotere dekking. Ook het aanbod van PCI Groep, dat voorheen alleen Canon aanbood, verbreedt zich. Dantuma levert merken als Ricoh, Samsung, Kyocera, HP, Sharp en Lexmark.

Voorlopig blijft Dantuma nog onder eigen vlag opereren. Het bedrijf bestaat sinds 1908 en is uitgegroeid tot een landelijk opererende dealer op het gebied van kopieermachines, printers, toebehoren en documentbeheersoftware. Sinds eind 2008 mag het bedrijf zich bij Koninklijke Beschikking hofleverancier noemen.

Schaalgrootte

Volgens Bas Kamphuis, algemeen directeur van PCI Groep, is de overname tekenend voor de grote veranderingen in de printermarkt, die steeds meer evolueert naar documentmanagement en diensten met toegevoegde waarde. De snelle veranderingen in de markt maken het bedrijven noodzakelijk om hoog gekwalificeerd personeel in te zetten, maar vraagt ook om schaalgrootte.

'Het gaat er om de klanten te assisteren in de onvermijdelijke digitalisering van gehele bedrijfsprocessen. De behoefte verschuift van 'slechts' hardware naar integrale oplossingen rond documentflow binnen bedrijven. Het gaat bijvoorbeeld om het digitaliseren van inkomende facturen, die meteen gescand en vervolgens boekhoudkundig verwerkt worden, tot en met de koppeling van de betaalsystemen aan toe', aldus Kamphuis.

Financiering

Een bijzonder element aan de overname is dat deze mede gefinancierd is door middel van een innovatief financieringsfonds dat PCI vorig jaar in samenwerking met NIBC Bank heeft opgezet. Het bedrijf kreeg voor de overname geen traditionele bankfinanciering voor elkaar. Met het zelf opgezette fonds speelt PCI in op de ontwikkelingen in de markt. Voorheen werden machines gefinancierd met een leasecontract. Daarmee kon de investering voor de klant uitgesmeerd worden over een aantal jaren, maar was de klant ook voor een aantal jaren gebonden aan een bepaalde machine.

Kamphuis: 'Vroeger bleef een machine pakweg vijf jaar bij dezelfde klant staan, maar inmiddels is dat geëvolueerd tot een voortdurend aanpassen van het park aan de behoeften van de klant.'

Omdat het financieringsfonds financiert op basis van het onderliggende contract in plaats van de machine, kan PCI snel en soepel inspelen op deze veranderende vraag. 'Het financieringsfonds dat wij samen met NIBC hebben opgezet biedt voor onze klanten, vaak midden- en kleinbedrijven, de flexibiliteit die zij zoeken', aldus Kamphuis. Naast de financiering van PCI, zal het financieringsfonds ook gebruikt worden om de bestaande en nieuwe contracten van Dantuma te financieren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5240625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.