Managed hosting door True

Infotheek brengt verhuur onder in eigen divisie

 

Infotheek Groep, leverancier en lease-maatschappij voor ict-apparatuur, heeft zijn verhuuractiviteiten ondergebracht in een aparte divisie. Die tak heeft de naam Flex IT Rent. Het bedrijf ziet de vraag naar verhuur groeien en zet met de nieuwe naam ook in op verhuur in het buitenland. De dienst is ook beschikbaar in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. 'Op termijn komen daar ook Spanje, Groot-Brittannië en Noord-Europese landen bij', vertelt sales-directeur Joost Kokke.

'Bij congressen, trainingen en evenementen als tv-programma's krijgen deelnemers, bezoekers en publiek steeds vaker een tablet uitgereikt. Bijvoorbeeld om mee te doen aan interactieve onderdelen', licht Kokke toe. 'Bedrijven komen regelmatig in situaties terecht waar behoefte is aan tijdelijke hardware. Denk aan de examenperiode op scholen, een beurs, training, conferentie of een ander evenement. De nieuwe divisie maakt het mogelijk om gebruik te maken van hoogwaardige hardware, zonder nieuwe apparatuur aan te hoeven schaffen.'

Volgens Kokke is er vooral vraag naar tablets en notebooks. Hij legt uit dat bij huur de looptijd van de overeenkomt één dag tot twee jaar is. Bij lease draait het vaak om de levering van nieuwe apparatuur en gaat het om een minimale looptijd van twee jaar. 

Groei verhuur

Kokke stelt dat de verhuur-activiteiten van Infotheek de laatste jaren hard gegroeid zijn. 'Het is ooit begonnen als service en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf dat tot de grotere spelers van Europa behoort. Vandaar dat het tijd werd voor een eigen identiteit. Flex IT Rent maakt gebruik van verschillende capaciteiten van Infotheek, zoals de voorraad, backoffice, financiële mogelijkheden en technische ervaring.'

Flex IT Rent is sinds 2015 onderdeel van Infotheek Groep. Infotheek is sinds 1991 actief. Het internationaal opererende bedrijf telt inmiddels meer dan vierhonderd medewerkers in negen landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5224128). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.