Managed hosting door True

BusinessCom neemt Televersal en Pridis over

 

Televersal-kantoor in Oisterwijk

Telecomdistributeur BusinessCom uit Veghel heeft distributeur Televersal en dochtermaatschappij Pridis overgenomen. Televersal ging medio december failliet. De overname door BusinessCom geldt voor de Televersal-vestigingen in Oisterwijk, Nieuwegein en het Belgische Mechelen en voor Pridis dat in Nijkerk gevestigd is. Ongeveer de helft van het personeelbestand van 41 medewerkers kan mee. BusinessCom is de huidige distributeur voor de Mitel-oplossingen in Nederland.

Telecom- en it-distributeur Televersal uit Oisterwijk kwam medio december in financiële problemen en ging uiteindelijk failliet. Curator Boris Pepping van VDT Advocaten uit Tilburg wist voor de kerst nog een doorstart te verwezenlijken en verkocht de boedel aan BusinessCom. De zevenhonderd wederverkopers van Televersal, die met name in het midden- en kleinbedrijf actief zijn, worden vanaf het begin van dit jaar weer ondersteund en beleverd.

Pieter van Eldonk, algemeen directeur van BusinessCom, is verheugd. 'Door deze stap kunnen we een aantal sterke merken aan ons assortiment toevoegen en kunnen wij een breder resellerkanaal bedienen. We waren ook niet op zoek naar kannibalisatie maar juist naar verbreding.'

Samenvoeging

Het 'oude' Televersal levert met name producten van Mitel, Aastra en Unify en biedt daarbij ook ondersteunende diensten en trainingen en workshops. Het portfolio bevat tevens de merken Advitronics, Audiocodes, Doro, Estos, Fasttel, Gigaset, Gigaset Pro, Jabra, Key-Link, Konftel, MCS, Netgear, Patton, Plantronics, Polycom en Tiptel.

Medio 2012 ontstond Televersal uit de samenvoeging van de telecomdistributeurs Televersal, het Belgische Televersal TopTel en Voice Access. Dochteronderneming Pridis (desktopsoftware) uit Nijkerk werd in 2013 gekocht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5213563). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.