Managed hosting door True

Triple P vernieuwt netwerk Quadraam

 

Netwerken

Triple P heeft een netwerkoplossing ontworpen en geïmplementeerd bij onderwijsgroep Quadraam. Daarmee verbindt de ict-dienstverlener uit Nieuwegein de dertien aangesloten scholen voor voortgezet onderwijs en het centraal bureau in één netwerk. Tevens is Triple P aangetrokken voor het beheer van het netwerk. De op Cisco-gebaseerde oplossing omvat zowel core, distributie als access switches. Het aantal netwerkpoorten binnen de netwerkomgeving bedraagt ongeveer 16.500.

Onder Quadraam vallen dertien scholen voor voortgezet onderwijs in Arnhem, de Liemers en de Overbetuwe. Er werken zestienhonderd medewerkers en lopen dertienduizend leerlingen rond. Voorheen bestond het netwerk van Quadraam uit drie verschillende omgevingen met ook drie verschillende ict-organisaties. Er werd zodoende gewerkt met veel verschillende standaarden, met diverse problemen tot gevolg.

Op sommige scholen werkte het netwerk helemaal niet, op andere was het heel traag of was er veel uitval. Veilig en snel werken zat er voor de medewerkers en leerlingen niet in. Bovendien brachten drie verschillende omgevingen en organisaties de nodige beheerlast met zich mee.

Standaard

Triple P werd ingeschakeld voor een nieuwe netwerkoplossing. Voorwaarde was om zo veel mogelijk van de bestaande apparatuur te hergebruiken, zodat er zo min mogelijk sprake was van een desinvestering. De ict-dienstverlener ontwierp en implementeerde een netwerkoplossing, waarmee alle dertien scholen en het Centraal Bureau in één netwerk werden ‘samengebonden’. Van drie omgevingen met verschillende standaarden is Quadraam overgegaan naar één netwerkomgeving met één standaard. Daarnaast heeft Triple P voor het merendeel van de scholen het Wi-Fi-netwerk vernieuwd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5204391). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.