Managed hosting door True

UWV fluit Scholten Awater terug bij reorganisatie

 

Hardwaredienstverlener Scholten Awater heeft van het UWV geen vergunning gekregen om elf mensen van de serviceafdeling te ontslaan. De uitkeringsinstantie vindt dat er voor ontslag onvoldoende economische gronden bestaan; daarvoor gaat het met de Nijmeegse hardwaredienstverlener te goed. Het bedrijf zegt in een reactie inmiddels al wel op individuele basis met zeven van de elf medewerkers een vertrekregeling te hebben gesloten. Met de overige vier lopen nog gesprekken.

Scholten Awater kondigde afgelopen september een reorganisatie bij de afdeling Services aan, waarbij elf medewerkers moesten vertrekken. Volgens het Nijmeegse bedrijf is er in de markt minder behoefte aan hardware-installateurs en meer aan specialisten op het gebied van grote logistieke, projectmatige opdrachten. Het bedrijf wil daarom naar een flexibele bezetting toe en meer werken met inleenkrachten. Daarmee zou ook de dienstverlening aan klanten kunnen worden verbeterd.

Het UWV verleent echter geen ontslagvergunning omdat het Scholten Awater voor de wind gaat. Commercieel directeur Rens Evers meldt dat de reorganisatie intussen wel in gang is gezet en dat er op individuele basis vertrekregelingen worden afgesproken. Dat is inmiddels met zeven van de elf mensen gelukt. Er lopen nog gesprekken met de vier andere medewerkers. Mocht er geen overeenstemming over vertrek worden bereikt, dan blijven ze in dienst bij Scholten Awater.

FD Gazellen Award

Evers vertelt dat Scholten Awater recent een FD Gazellen Award 2014 in de wacht heeft gesleept. Het Financieele Dagblad (FD) reikt elk jaar deze prijzen uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Iedere onderneming die de afgelopen drie jaar een omzetgroei van minimaal 20 procent wist te behalen en in het laatste jaar winstgevend was, komt hiervoor in aanmerking. Scholten Awater kreeg een prijs voor de regio Gelderland, in de categorie 'bedrijven met een omzet meer dan dertig miljoen euro'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5203091). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.