Managed hosting door True

'Zorg gebruikt meer flash dan financiële sector'

 

Het tempo van de adoptie van storage op basis van flash-technologie verschilt sterk per sector. 6,4 percent van de bedrijven in de financiële sector gebruikt flash. In de gezondheidszorg en retail-sector maakt 15 procent van de bedrijven gebruik van flash. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder bijna driehonderd respondenten dat is uitgevoerd in opdracht van Pure Storage, aanbieder van flash-storage voor bedrijven. Volgens de onderzoekers bevindt Nederland zich nog in de beginfase van de adoptie-cyclus van flash.

Uit de uitkomsten blijkt dat commerciële bedrijven vaker flash-opslag gebruiken dan non-profit-organisaties. 51 procent van de bedrijven in de commerciële sector gebruikt flash storage tegenover 36 procent van de organisaties in de non-profitsector.

Volgens Multiscope geeft bijna de helft van de ict-beslissers binnen Nederlandse organisaties de voorkeur aan flash opslag ten opzichte van disk opslag vanwege de snelheid en performance. De meestgenoemde redenen voor bedrijven om flash storage te gebruiken zijn snelheid (47 procent), performance (46 procent) en energie-efficiëntie (41 procent). Het onderzoek laat zien dat slechts 16 procent van de bedrijven flash storage gebruikt, terwijl 40 procent van de bedrijven disk gebruikt. De overige respondenten geven aan dat ze zowel disk als flash gebruiken of een andere oplossing hebben om data op te slaan.

32 procent van de ondervraagden geeft aan dat kosten de belangrijkste reden is om toch nog disk storage te gebruiken. Bedrijven die in de toekomst mogelijk voor flash opslag kiezen zullen dit voornamelijk doen vanwege de snelheid (38 procent).

Kosten apart factureren

'Veel bedrijven in Nederland zijn relatief onbekend met de voordelen van flash storage', zegt Steven Rose, vice president emea van Pure Storage. 'In de Nederlandse markt zien we dat infrastructuur-eisen snel evolueren en dat bedrijven nu zoeken naar storage-oplossingen met een grotere schaalbaarheid, eenvoudiger beheer en meer efficiëntie dan ooit tevoren. 37 procent van de respondenten denkt dat de prijs voor flash storage te hoog is, terwijl er oplossingen voor all-flash enterprise storage array's op de markt zijn die minder kosten dan traditionele draaiende schijven' aldus Rose.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5182093). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.