Managed hosting door True

Chess iX koopt Magna Carta Chipcard Solutions

 

Leverancier van bedrijfskritische softwareoplossingen Chess iX uit Haarlem neemt voor een onbekend bedrag de Amsterdamse leverancier van facilitaire management- en multifunctionele kaartsystemen Magna Carta Chipcard Solutions over. Chess iX richt zich vooral op transactiesystemen in de financiële-dienstverlening en het openbaar vervoer terwijl Magna zich met zijn transactiesystemen vooral richt op het onderwijs en de zorg.

Per direct zullen Chess iX en Magna Carta hun krachten bundelen, waarbij de naam Magna Carta zal blijven bestaan. Vanuit Chess iX gaat Jan Laagland het managementteam bij Magna Carta versterken. De overname is mede mogelijk gemaakt door de financiële-ondersteuning van investeerders TIIN Capital uit Bosch en Duin en O2 Capital uit Velp.

Breder pallet aan diensten

Door deze overname ontstaat een organisatie van ruim tachtig medewerkers en een jaaromzet van meer dan negen miljoen euro. De nieuwe combinatie gaat zich vooral richten op het leveren van innovatieve oplossingen in de snelgroeiende markt van mobiel en contactloos betalen. Zo gaat Chess iX de Magna Carta-betaalsystemen vernieuwen om een breder pallet aan diensten te kunnen bieden.

De producten en diensten van Magna Carta zijn de afgelopen twee jaar gemoderniseerd en op de roadmap staan digitale wallet-integratie en ondersteuning van de nieuwe EMV contactloze betaalproducten van Visa en MasterCard. Daarnaast zal het veel gebruikte Facilitypro-platform van Magna Carta de basis vormen voor andere innovaties.

Verder ontwikkelen productportfolio

‘De wereld van e-commerce en mobiel betalen is door recente ontwikkelingen van nfc, mobiele en internet-wallets in een stroomversnelling gekomen’, zegt Chess iX-ceo Rene Hodde. ‘Magna Carta richt zich op de dynamische onderwijs- en zorgmarkt en heeft daarmee een doelgroep die niet alleen open staat voor dit soort innovatieve oplossingen, maar deze ook eist. De software-expertise van Chess iX vormt met Magna Carta de basis voor het verder ontwikkelen van het productportfolio.’

‘Chess iX en Magna Carta werken al heel lang samen’, vervolgt Magna Carta-ceo Oscar Eerland. ‘De bundeling van de kennis en expertise van de engineers van beide organisaties biedt de mogelijkheid sneller in te spelen op de ontwikkelingen binnen de dynamische markt voor mobiel en contactloos betalen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5176590). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.