Managed hosting door True

Decos en HE Space testen ruimterobots

 

Decos

Innovatiehuis Decos en detacheringsbureau HE Space organiseren op donderdag 9 oktober 2014 de Mars Rover Test Drive. Vier robots, ontwikkeld voor de ruimtevaartindustrie, zullen tijdens de challenge een parcours met hindernissen afleggen en enkele opdrachten uitvoeren. De ingenieurs krijgen zo een optimaal beeld van de sterke en zwakke plekken van hun robotontwerpen.

De taken die de robots tijdens de testritten gaan uitvoeren bestaan onder andere uit het opsporen en identificeren van voorwerpen op een planeetoppervlakte en het transporteren en monteren van bouwpakketjes. De deelnemende robots zijn alle vier afkomstig uit Duitsland en werden eerder al op dergelijke vaardigheden getest tijdens de DLR Space Bot Cup (zie video). Toen werden de robots echter getest in een overdekte hal en het Decos-terrein is uitdagender voor ze.

‘Wij organiseren deze competitie omdat wij studenten en wetenschappers willen inspireren om hun vaardigheden, hun hersenen en technologie ten volste te benutten’, zegt Claudia Kessler, directeur HE Space. ‘In toekomstige missies naar andere planeten spelen robots namelijk een belangrijke rol en alle handelingen in de ruimte beginnen met een uitdaging voor mensen op aarde.’

Buitenaards terrein

‘Ook op aarde zullen robots zonder meer een essentieel onderdeel worden van onze toekomst’, vult Decos-ceo Paul Veger aan. ‘Vandaar dat we deze vooruitgang omarmen en graag verder willen stimuleren. En waar kunnen we hen beter uitdagen dan op ons buitenaardse terrein?’

De Mars Rover Test Drive begint donderdag 9 oktober om 10.00 uur met enkele testrondes. Vanaf 13.00 uur zullen de teams ieder drie kwartier de tijd krijgen een parcours af te leggen en de opdrachten uit te voeren op het Mars-achtige buitenterrein van Decos in Noordwijk.

DLR Space Bot Cup

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5175190). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.