Managed hosting door True

Opkomst BYOD legt druk op datacenter

 

De komende 24 maanden heeft 57 procent van de ict-beslissers een datacenterproject gepland staan dat gericht is op de toenemende support voor mobility en byod. 82 procent van de ict-beslissers is bezorgd over het omgaan met veranderingen in de vraag. Dat blijkt uit onderzoek van datacenterspeciailst Telindus (Belgacom) en cloud- en infrastructuurdienstverlener VCE (opgericht door EMC en Cisco) onder 115 Nederlandse ict-beslissers.

Ook projecten om de backup en disaster recovery te verbeteren (50 procent), servers te vernieuwen (50 procent), projecten voor toenemend gebruik van de private cloud (49 procent) en een upgrade van de storage-omgeving staan op de agenda.

De ict-beslissers is gevraagd om welke aspecten van het datacenter zij zich zorgen maken. De top vier van belangrijkste zorgen bestaat uit: 'het omgaan met veranderingen in vraag', 'tijd die nodig is om nieuwe systemen te implementeren of upgraden naar nieuwe technologie', 'verzekeren/bewijzen van compliance' en 'tijd die nodig is voor het testen en toepassen van patches'.

Complexiteit neemt toe

Tonnie van Grinsven, account executive bij VCE: 'Uit ons onderzoek en de trends in de markt blijkt duidelijk dat mobility de agenda in de boardroom blijft domineren. De verschillende aspecten van een mobility-strategie, zoals byod , mobiele apps, et cetera, zijn heel zichtbaar voor werknemers en klanten. (..) Het is onvermijdelijk dat de complexiteit van het beheer toeneemt door het groeiende aantal end user devices op de werkplek, maar complexiteit van de datacenterinfrastructuur is te voorkomen.'

Harm de Haan, manager consultancy bij Telindus: 'Organisaties willen meegaan met de tijd en niet worden geremd door een ict-infrastructuur. De ict-afdeling moet snel kunnen reageren op vragen en om dat te kunnen doen, is een gestandaardiseerde omgeving key.' De Haan stelt dat een dergelijke omgeving inzichtelijk is en ict-managers de mogelijkheid biedt om veel eenvoudiger en vooral sneller in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen. 'Bovendien houdt de organisatie de regie en hebben de gebruikers niet de behoefte om ict-middelen in te gaan zetten buiten de ict-afdeling om. Dat staat ook wel bekend als 'schaduw it' met alle ongecontroleerde gevolgen van dien voor bijvoorbeeld de beschikbaarheid of compliancy.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5156225). © Jaarbeurs IT Media.

7,3

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.