Managed hosting door True

Verkoop servers West-Europa bovengemiddeld

 

Groei

De serverproducenten zijn erin geslaagd in het tweede kwartaal van 2014 in West-Europa 6,0 procent meer omzet te genereren dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee stijgt de omzet sneller dan het wereldwijd gemiddelde van 2,5 procent. Alleen de regio Asia/Pacific noteerde met 6,9 procent een sterkere omzetgroei. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC.

De wereldwijde omzet in de servermarkt kwam in het tweede kwartaal van 2014 uit op bijna 9,6 miljard euro (12,6 miljard dollar). IDC verklaart de toename van 2,5 procent aan het feit dat gebruikte systemen nu, kort na de financiële crisis, worden vervangen. Dit is volgens het onderzoeksbureau de start van een vernieuwingscyclus die ook nog  in 2015 doorzet.

Tegelijkertijd signaleert IDC ook dat organisaties investeren in derde generatie platformen als cloud, big data, mobility en social business. Deze internetarchitecturen worden vaak gebruikt in hyperscale-omgevingen. Door het gebruik van deze workloads neemt de interesse in software defined-omgevingen toe, waardoor de vraag naar servers in een infrastructuur toeneemt.

HP, IBM en Dell

Als we kijken naar de wereldwijde marktaandelen van de verschillende leveranciers dan behoudt HP de eerste plek met een aandeel van 25,4 procent. De omzet van HP nam 4 procent toe ten opzichte van het kwartaal een jaar eerder. De omzet van IBM liep met 10,2 procent terug. Toch behield het bedrijf zijn tweede plek met een marktaandeel van 23,6 procent.

Ook de derde plek was afgelopen kwartaal niet afwijkend met het tweede kwartaal van 2013. Opnieuw was dit Dell, dit kwartaal met een aandeel van 16,6 procent. Toch had ook deze leverancier te maken met een omzetdaling, en wel met 6,5 procent. In totaal werden er wereldwijd in het tweede kwartaal van 2014 2,2 miljoen servers verscheept.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5155715). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.