Managed hosting door True

IDC: SDN-markt groeit jaarlijks 89 procent

 

Groei

De wereldwijde markt voor software defined networking gaat jaarlijks met 89 procent groeien van bijna 728 miljoen euro (960 miljoen dollar) in 2014 tot meer dan zes miljard euro (meer dan acht miljard dollar) in 2018. Dit heeft onderzoeksbureau IDC berekent. De groei wordt vooral gedreven door de enterprise-markt en de cloud service providers.

In zijn berekening heeft IDC gekeken naar de fysieke netwerkinfrastructuur, controllers en netwerkvirtualisatiesoftware, beveiligingsorganisaties, gerelateerde applicaties en sdn-gerelateerde professionele diensten. Volgens het onderzoeksbureau hebben organisaties flexibelere netwerken nodig en is dat de reden dat er meer behoefte is naar sdn. Deze flexibele netwerken zijn vooral nodig wanneer bedrijven nieuwe oplossingen voor cloud, mobility, big data en the internet of things willen implementeren.

Vooral de komende twee jaar worden belangrijk voor de introductie van sdn-technologieën, zo laat Brad Casemore, hoofdonderzoeker voor datacenternetwerken bij IDC, weten. 'Maar de markt beweegt niet als één geheel. Sommige segmenten in de markt zijn al verder op weg naar de cloud en bovendien zijn deze segmenten niet alleen snel met het adopteren van sdn, hierin zitten ook de organisaties die hun it-afdelingen aan het herstructureren zijn met DevOps-modellen.' 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5153927). © Jaarbeurs IT Media.

5,3


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.