Managed hosting door True

Verizon rondt 100G NID-test succesvol af

 

Verizon is het gelukt om 100G-verkeer succesvol over het eigen regionale Ethernet-netwerk over te gedragen tussen twee 100G network interface devices (nid), zonder in te leveren op kwaliteit. Een nid staat normaliter bij de klant om verbinding te maken met het netwerk van de serviceprovider.

Met behulp van de Canoga Perkins 9145E100G CloudBuster, de eerste 100G Ethernet-nid in de sector, werd voor de test 100G-verkeer over een afstand van 7,4 kilometer verstuurd via het regionale switched Ethernet services-netwerk van Verizon in Dallas. Voor de test bracht Splice Communications, een Verizon Global Wholesale-klant, een verbinding tot stand met Cyrusone, een wereldwijde datacenterleverancier die als eindgebruiker fungeerde voor de test.

‘Deze prestatie is naar onze mening een primeur binnen de branche’, zegt Guru Pai, chief product officer en senior vice president Corporate Technology. ‘Het is bovendien een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van 100G-technologie, ter voorbereiding van de dag waarop de vraag naar hogere netwerksnelheden en meer capaciteit de huidige technologieën overstijgt. 100G-netwerktoegang zal belangrijk zijn voor bedrijven die datacenters beheren en voor mobiele backhaul-netwerken en andere servicetoepassingen. En hoewel de snelheid van de vooruitgang belangrijk is, zijn we ook sterk gefocust op kwaliteit. Deze test bewijst dat we 100G-verkeer bij de klant kunnen brengen met behoud van de kwaliteit die hij vereist.’

Vertraging

De gemeten prestaties lagen ver boven de industrienorm voor virtuele Ethernet-verbindingen. De meetcriteria omvatten frame-delay, (de tijd die een Ethernet-frame (een eenheid van verpakte, geformatteerde informatie) nodig heeft om zijn bestemming te bereiken), de variatie in vertraging, het verschil in vertraging van frame tot frame en de doorvoer (de hoeveelheid data die succesvol wordt afgeleverd).

In september 2011 zette Verizon 100G-technologie in voor een Amerikaans optisch systeem voor ultralange afstanden. Momenteel heeft Verizon ongeveer 32.000 kilometer aan 100G-verbindingen op zijn Amerikaanse netwerk en dertienduizend kilometer aan 100G-verbindingen op zijn Europese netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5142583). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.