Managed hosting door True

Investeerder wil belang in Koning & Hartman

 

Investeringsmaatschappij Vlugtinvest wil zich inkopen bij technisch dienstverlener Koning & Hartman. De bedrijven zijn al tot een akkoord gekomen en hebben op 18 juli 2014 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de transactie. ACM trekt vier weken uit om de transactie te beoordelen.

Vlugtinvest is een investeringstak van de Blokker groep. Op dit moment heeft algemeen directeur Oswald Coenen via zijn persoonlijke holding Frejeto volledige zeggenschap over Koning & Hartman. Na de transactie krijgt Vlugtinvest ook inspraak, al blijft Coenen het wel voor het zeggen houden bij de dienstverlener. Op de vraag of zijn aandeel in Koning & Hartman na de transactie 51 procent zal zijn, laat hij vanaf zijn vakantieadres weten dat het zelfs ‘ruim 51 procent’ is en dat zijn positie substantieel zal zijn. Hoe de precieze verdeling gaat worden, wil hij niet zeggen.

Interne groei en overnames

‘Zelfs in de economisch zwaardere jaren wisten we te groeien’, zegt Coenen. ‘De komende tijd willen we verder groeien. Door deze transactie zijn we in staat intern te groeien, maar ook blijven we de komende jaren kijken naar nieuwe overnames. Dit zal overigens niet op korte termijn zijn. Een overname is namelijk een middel en geen doel op zich.’

Koning & Hartman richt zich op de infrastructuur- en telecomindustrie. Coenen voorziet geen problemen rondom de transactie. ‘De contracten zijn al getekend, we moeten alleen ook de officiële weg via de ACM bewandelen om toestemming te krijgen.’ Hij wijst erop dat Vlugtinvest een financieel investeerder is en niet strategisch handelt. De geldschieter verbindt zich dan ook voor langere tijd aan Koning & Hartman.

Eerdere overnames

De afgelopen jaren heeft Koning & Hartman meerdere overnames gedaan. De meest opvallende is ook de meest recente. In december 2012 werd de telecomdienstverlening van KPN overgenomen. In april 2012 kocht de dienstverlener Burgers Ergon Telecom. In juni 2011 nam Koning & Hartman de consultancy van ATC over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5141958). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.