Managed hosting door True

Netwerk Rabobank gaat plat na systeemupdate

 

Rabobank

Door een netwerkstoring is de dienstverlening van Rabobank momenteel ernstig verstoord. Onder meer Rabobank Internetbankieren en mobielbankieren zijn niet beschikbaar. Ook de website van Rabobank was uren uit de lucht, maar is inmiddels weer online. Het is niet bekend wanneer de storing verholpen is.

Inmiddels is de oorzaak van de netwerkstoring bekend. Rabobank heeft vannacht een grote update doorgevoerd op al zijn systemen. Dat heeft volgens de bank geleid tot het uitvallen van diverse systemen. Rabobank zegt hard te werken aan een oplossing. Er kan nog geen indicatie worden gegeven wanneer de dienstverlening volledig kan worden hervat.

Rabobank heeft de afgelopen tijd met meer storingen te maken gehad, maar niet van deze omvang. De vorige keer dat Rabobank volledig plat ging was in 2011. Onderhoud aan de website veroorzaakte op donderdagochtend 7 april 2011 een storing in het internetbankieren. Klanten kregen de bankrekening van een ander te zien. Rabobank haalde direct het internetbankieren offline. Onderhoud aan de Rabobank-website was de aanleiding van die storing. Voor de zekerheid werden toen zowel het internetbankieren als de normale website, de mobiele apps en de telefonische bankierfunctie uit de lucht gehaald.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5141918). © Jaarbeurs IT Media.

6,3

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.