Managed hosting door True

Interoute opent virtueel datacenter in New York

 

Business innovatie

Clouddienstverlener Interoute opent zijn nieuwe Interoute Virtual Data Center (VDC)-zone in New York en breidt daarmee de service wereldwijd verder uit. Met een minimale vertraging van 68ms tussen de VDC-zones van Interoute in London en New York hebben gebruikers van het Interoute IaaS-platform nu een wereldwijd cloudnetwerk binnen handbereik.

Interoute heeft nu VDC-zones in acht landen over de hele wereld, waarvan zes in Europa. De Virtual Data Centers zijn gebouwd op de fundamenten van de internationale multiprotocol label switching (mpls)- en internetstructuur van Interoute, een wezenlijk onderdeel van het Europese internet. Dat netwerk heeft een bereik dat verder gaat dan de datacenters en biedt verbindingen voor klanten wereldwijd. Dat brengt bedrijven dichter bij hun klanten.

Zone in Hong Kong

‘Voor Europese bedrijven en ontwikkelaars die in Amerika voet aan de grond willen krijgen, is alleen een datacenter niet voldoende’, zegt Martijn ten Kate, sales director Enterprise Cloud Services bij Interoute. ‘Zij hebben een cloudnetwerk nodig dat hen de snelheid en prestaties geeft om ter plekke de strijd aan te gaan. Interoute VDC biedt een wijdvertakte cloudarchitectuur over de hele wereld plus een gratis netwerk. De opening van onze eerste VDC-zone in de Verenigde Staten maakt deel uit van de expansie van Interoute buiten de Europese basis en volgt op de lancering eerder dit jaar van onze zone in Hong Kong.’

Klanten van Interoute VDC hebben toegang tot het volledige netwerk van het platform en hebben zo alle keuzevrijheid om wereldwijd op elke locatie hun eigen data- en opslagcenter op te zetten. Klanten kunnen ook kiezen voor een snelle uitrol via de Interoute CloudStore om direct hun toepassingen op te zetten via de eenvoudige en gebruiksvriendelijke menu-opties. Interoute biedt standaard de keuze uit een publieke, private (mpls) of hybride cloudservice op netwerkniveau.

Dataverkeer is gratis

Voor klanten is er alle flexibiliteit om, waar het nodig is, data te verplaatsen of op te slaan, of dat nu in Europa, Noord-Amerika of Azië is. Dankzij de grote locatiedichtheid en het hoge niveau van automatisering kunnen klanten ervoor kiezen hun data tot één locatie te beperken of deze juist over nieuwe gebieden en markten te verspreiden. Dat maakt het mogelijk, mede vanwege de minimale vertraging in hun cloudarchitectuur, om eindgebruikers meer snelheid te bieden en steeds te voldoen aan lokale data wetgeving. Omdat de computerkracht van Interoute VDC ingebouwd is in het netwerk, is het dataverkeer tussen VDC-zones gratis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5115405). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.