Managed hosting door True

Netwerkintegrator Axians koopt Plusine ICT

 

De Franse netwerkintegrator Axians heeft de ruim dertig jaar oude infrastructuurdienstverlener Plusine ICT uit Beverwijk overgenomen. Door deze overname versterkt Axians zijn positie op de Nederlandse markt door bredere dienstverlening én een grotere regionale spreiding. Het bedrijf is nu op de markt aanwezig met vijf business units in Assen, Beverwijk, Eindhoven, Groningen en Utrecht. Het aantal specialisten in Nederland groeit naar 120, de omzet naar veertig miljoen euro.

Volgens Harm Woortmeijer, directeur van Axians in Nederland, is op de markt sterke behoefte aan ict-dienstverlening op basis van private cloud, beheer, unified communications en mobiele oplossingen. 'Deze dienstverlening ondersteunen we vanuit datacenters. Plusine ICT past in deze dienstverlening  en is met zijn servers & opslag-oplossingen, huuraanbod en datacenter in Groningen sterk aanvullend.'

Axians - dat in 2004 de Utrechtse netwerkdienstverlener Netlink overnam - maakt deel uit van Vinci Energies dat zich richt op ict-oplossingen en weer onderdeel is van het internationaal bouwconcern Vinci groep. Het Europese netwerk van Axians bestaat uit zeventig business units in zeven landen met 1200 werknemers en 300 miljoen euro omzet. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5108588). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.