Managed hosting door True

Also mag printerdistributeur Alpha overnemen

 

Groen licht

Het Zwitserse ict-distributieconcern Also heeft de goedkeuring van de Europese antikartelautoriteit om Alpha International uit Nijmegen over te nemen. De printerdistributeur rapporteerde in 2012 een omzet van pakweg 587 miljoen euro en heeft bijna honderdtien medewerkers. Door de overname versterkt Also zich in Europa op de markt van printer- en computertoebehoren. De transactie kan na het groene licht van de 'European Directorate-General of Competition' deze maand nog worden afgerond.

Alpha blijft voorlopig opereren als onderdeel van Also Holding. Ralph Wouters van den Oudenweijer is benoemd tot algemeen directeur van Alpha International en Also Nederland en leidt tevens het onderdeel Also Competence Center Printing Supplies.

Alpha was onderdeel van de Saphin Investment Group waartoe ook hardwaredienstverlener Scholten Awater en printerdienstverlener OSN (voor 50 procent) behoren. Even was er sprake van dat Also een meerderheidsbelang in Saphin zou nemen, maar die onderhandelingen werden afgebroken. Also neemt nu alsnog de printerdistributeur over.

Alpha International is in 1995 opgericht en distribueert printer- en computeraccessoires in Europa. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Nijmegen, een distributiecentrum in Wijchen en verkoopkantoren in Duitsland en Engeland.

De Also Groep, ontstaan na een fusie van Also en Actebis begin 2011, behoort met een omzet van 6,5 miljard euro en een nettowinst van 50,1 miljoen euro in 2013, en 3150 medewerkers tot de grootste distributeurs van ict-producten en consumentenelektronica in Europa. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Zwitserse Emmen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5092802). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.